La història de la nostra família és de les més antigues del Priorat i és remunta a mitjans del segle XVII.
- Jaume Ardèvol
- Mateu Ardèvol
- Jaume Montlleó Pagès
- Mateu Montlleó Ardèvol
- Jaume Montlleó Amorós
- Jaume Montlleó Porqueres
- Jaume Montlleó Pellicer
- Joan Anguera Montlleó
- Jaume Sangenís Anguera
- Joan Sangenís Juncosa
En Mateu Ardèvol (1780) recau la història de la casa de Cal Pla i els seus inicis en el món del vi. Durant la seva època es va construir l’Església nova de Porrera en un pla propietat de la família, a canvi de l’expropiació d’aquestes terres van adquirir la casa actual de la família situada al costat de l’Església, i va adoptar el nom de Cal Pla.
En Jaume Montlleó Montlleó (1860) va ser la primera persona en detectar el primer brot de la fil·loxera a Porrera el juny de 1893. A més va participar en la redacció de les Bases de Manresa (1892, Constitució Regional Catalana).
Durant la Guerra Civil Jaume Montlleó Montlleó i Jaume Montlleó Pellicer (pare i fill) van morir sent la última generació Montlleó. Aleshores va heretar la casa de Cal Pla el fill de de la germana de Jaume Montlleó Pellicer, Joan Anguera Montlleó.
En Joan Anguera va morir sense descendència, i va adquirir les propietats el seu nebot, Jaume Sangenís Juncosa el qual ha deixat al seu fill, Joan Sangenís Juncosa, la elaboració de vi i el treball de les terres.
En Jaume Sangenís, juntament amb la seva esposa, Mercè Juncosa, van adquirir la propietat de Mas d’En Compte incloses vinyes, oliveres, avellaners i l’antiga masia en ruïnes.
Actualment en Joan Sangenís i la seva esposa, Cristina Grau, estan a càrrec de la elaboració i distribució de vins del celler. Iniciant els vins embotellats i creant les marques com Mas d’En Compte, Planots i Cal Pla. El 2017 van iniciar el projecte de la construcció de d’un nou celler a Mas d’En Compte i la rehabilitació de la masia.